Välkommen till min vardag

RSS

Hösten har kommit

14 Sep 2022

Kan inte annat säga än att hösten är här. Höstvindar, regn och kyligt. Ändå är det nu som är bästa tid att så vårblommor, en del grönsaker och inte minst ta sticklingar. Jag har funderingar på att göra en del av detta men jag ska hinna kratta löv också. Får inte glömma att piffa upp utomhus med lite ris, ljung samt Crysantemumbollar. Pricken över iet när jag ska greja på altan,det ska bli roligt.

Men för att fixa detta måste Mr Parkinsson låta bli att gå till attack. I söndags slog han verkligen till. Jag blev kvar i sängen, har aldrig varit så trött i mitt liv mådde verkligen dåligt. Extra medicin får jag ta till sådana här gånger.Det tar på kropp och själ. Det är så svårt att planera,för Mr P behöver bara ett bråkdel av en sekund, så är allt upp och ner. Blir jag det minsta stressad så känns det som att sitta fast i ett fodral utan att kunna göra mig fri. Bara vänta att attacken går över. Det är rent ut sagt en DJÄ..a sjukdom.

? Vi hade beställt "gummitassar" till torktumlaren. I dag kom dom. Paketet som "tassarna" ligger? i är i samma storlek som en mobiltelefon. Dessutom låg den under bottenplattan,så vi trodde först att det var en tom kartong.Ni kan väl se själva och hoppas på att lagomt är bäst

StoRleKEn har ingen betydelse!?

Så det kan bli.

/Margit

Övernattning

10 Sep 2022

Det är enkelt att vara hundvakt till en kille som Bosse. Han gör inget väsen av sig.Vi var ute på en skaplig promenad. Det tar lite tid för han ska nosa,och lyfta på benet och "krafsa" allt som går.och när han bestämt sig för att undersöka en liten tuva,då ger han sig inte. Men vad gör det? Vi är pensionärer och har all tid i världen.När Bosse ska komma får vi i god tid veta de,t så vi kan ägna den dagen till honom. När Bosse och jag var ute på tomten en stund hann han registrera grannens kaniner han önskade nog att jag skulle göra honom sällskap,Jag hinner inte se allt som Bosse ser,han är alltid snabbast. Som jag tidigare nämt så är det väldigt mycke kattor här.Dom ligger i dikerna under buskar och i häckarna. Hade jag en nos som Bosse skulle jag också upptäcka farorna i tid. Nästa gång han kommer blir 5 okt.och då blir det ev en övernattning. Spännande och roligt

Vi önskar er alla det bästa/ Margit

Det går framåt

6 Sep 2022

Nu är inte allt kvar. Marcus håller på att göra det sista och jag målar. När Håkan och Daniel var här så hann dom med mycket. Daniel hjälpte mig, han klippte buskar och han klippte häcken. Tro mig, vilket jobb, och vad det blev fint.

Håkan tar igen sig en stund.

Daniel klipper häcken. Vilket jobb han gör och det blev snyggt också.

Marcus och Daniel i samspråk.. Kommande arbete?

Busken är klippt och ansad

Fönster och dörrar finns nu.Sedan finns det en ide kvar, men den.......

Nu kan vi förlänga sommaren.

På torsdag kommer lilla Bosse och ska vara med Marcus och mig.

Husse och Matte far bort en stund, och då passar det bra att han får vara här.

Det här är lite vad som händer hos oss. Vi försöker så gott vi kan mellan

läkarbesök. Vi är så Tacksam för varje dag. Och det är roligt att få dela med mig till 

människor från Sverige,Norge,USA,Finland, China och Tyskland. Besökarna kommer och går.

Vi önskar er alla en fin solig höst.

/Margit

 

 

 

 

 

En Torsdag i aug 2022

25 Aug 2022

Just nu väntar vi på Inga-Lill och Åke, det är Anders mamma och pappa. Vi bor inte långt ifrån varandra, ändå blir det sällan vi träffas. Sjukdomar, och med det följer vårdkontakter, så snurrar det runt. Jag hoppas hålla ihop , värmen kan "däcka mig".

Sedan fortsätter trädgårdsarbetet för min del.Marcus han fortsätter förberedelsen att glasa in altan. I morgon kommer Håkan och Daniel för att hjälpa oss med altan. Spännande för oss att se resultatet. 

 

 

Bosse`s första dag med oss

16 Aug 2022

Ja då kom Bosse med sin Husse o Matte. Han verkade inställd på att vara hos oss idag.känner sig lite som hemma och visar trygghet. Vi har så mycket kattor i vårt kvarter, och det gillar Bosse. Och dessa kattor är inte rädda heller.

Men det första vi måste göra är att täppa till utgången från altan, Åtminstonde försvåra för lille herrn. Nu är allt ok, vi kan alla slå oss till ro. Efter en liten stund sä behöver han få komma på en "bajs och kissrunda", Det hade han inget emot, så klart. Vi selade på honom, han såg ut som den lyckligaste på jorden- Och det var han också, i denna stund.Han passade på att göra det han var ute för. och oj vad hans sprätte kring sig.Du Leisie, gjorde nästan aldrig så. Och till dig brukade vi säga " Nu kan du gå och kissa och bajsa" Och vad gjord du då? Jo du gick och uträttade dina behov och du letade en plats som gjorde det enkelt att reda på.

Men Bosse,vad det var roligt att gå med dig i koppel. Du skötte dig så perfekt inget tjafs. Du fick bestämma farten. Du började sakta net och tittade mer på mig och gnyade. Jag började förstå att du har blivit hungrig. Visst var det så.på ett ögonblick var maten slut. Nu var det min tur att bli glad. 

Jag var inne i köket och Bosse på altan. Plötsligt fick jag höra att något rasade   " :Neeeeeej Jag rusar ut ser ingen Bosse,me.....en katt som jamar på en ganska hög höjd. Bosse ser inte glad ut att jag har hittat honom. Jag frågar honom om man ska göra så där med kattor? Inget svar av naturliga skäl.

Vad än han har hittat på så är han så äkta och charmig.

Bosse !!!!!!!! Vi önskar dig välkommen igen

Bosse du är en av oss.

Leisie, du finns bland oss.

Kram från

Husse o Matte.

 

Det är tomt

10 Aug 2022

Bosse var till oss i söndags och hälsade på. Det är en riktigt liten mysig kille. Vi skulle bjuda på lite fika, under tiden jag fixade med det så hoppade han upp på stolen och somnade,Efter en stund var han på en rundtur. Lite funderingar sprattlade igång i min hjärna.

Han började gå in till TV-rummet, gick runt på den plats du hade din bädd, där la han sig ner, blundade, jag tror inte han sov, jag tror han kände att du var nära. Därefter gick han in till sovrummet blev borta en god stund, då låg han bredvid min säng, på din plats. Det slutade med vad du brukar göra när vi fikade eller intog en måltid. La sig ner i köket och väntade att något skulle falla ner på golvet.

Allt kändes så bra, det var så skönt att se vad trygg och harmonisk han ändå var, Det är trots allt en ny plats för honom. Redan nu på söndag ska Bosse vara hos oss.. Det ska bli spännande att se hur det går, om Bosse blir jätteledsen när hans husse och Matte far. Då tror jag att du Leisie tröstar, vi tänker gå stigen där du ,husse och matte gick.

Jerry och Inger har också varit hit sedan sist jag skrev till dig. Som vanligt hade dom något med sig. Den här gången fick vi jättefina blåbär. Du brukade få följa med dom till skogen när det nalkades att plocka bär. men jag förstår vad du väntade på. Inger hade alltid något med sig till dig.

Dom villle att vi skulle följa med till Säterdalen, titta på gamla bilar, häftiga motorcyklar och lite livemusik. Så vi följde med Jerry och Inger till Säterdalen. Vi hade en mysig stund tillsammans.

Tiden innan Bosse kom i Söndags så ringde Carina och frågade mig om jag ville följa med på ett äventyr. Jag tackade ja. Hon hämtade mig och färden gick mot Borlänge. Slutliga målet var ett besök på en Handelsträdgård i Bäsna. En trädgård som är som en sagobok. Finns ingen början ej heller något slut. Fantastikt rogivande. Carina bjöd på gofika, Det är inte första gången hon tar mig med på äventyr.

Anders och Carina har haft Marcus och mig med på olika upptäcktsfärder  och vi har alltid lika trevligt.

Det börjar också bli lite känsligt det här med att köra bil för Marcus och mig. Vi är inte längre några Elitförare.

Nu har jag uppdaterat dig Leisie och samtidigt har min hjärna fått jobba.

Detta kan jag nu lägga till i min minnesbank och kanske plocka fram ,vid ett senare tillfälle.

 

Du finns bland oss

Kram från

Husse o matte

 

Bosse

28 Jul 2022

jag har en stor längtan att Leisie ska komma hem.cry Kan inte riktigt ta in i min hjärna att hon är borta för evigt. Så småningom så hoppas jag att alla fina roliga minnen som trots allt finns, kommer att växa fram för varje dag.Idag har det gått sex veckor sedan jag kramadre dig för sista gång.

Jag ska berätta för dig Leisie och jag tror du blir glad.

Du minns när vi bodde i Djupvik, då fick din bästa vän Inger hjälpa sitt barnbarn med Enzo,den lilla svarta saken. Själv gillade du inte att han fick så mycket plats. Nu byter vi roller.

När min längtan efter dig blev för tuff så fann jag en utväg. jag skrev på FB. att jag kan göra som Inger, Finnas för någon som behöver mig. Tiden har gått och min sjukdom såg till att jag helt och hållit glömt bort att jag erbjudit tjänsten.

Jag var ute och fixade med blomor, och plötsligt dyker en okänd kvinna fram. Vi börjar prata med varandra och plötsligt förstår jag vad det handlar om. Matte (Hon) heter Annika, husse heter Per tillsammans har dom denna lilla parveln som sin bästa vän.

Annika,jag och Bosse går in och delar lite tankar och jag känner glädje inom mig emedan Bosse undersöker sin blivande "ferieplats" och kanske känner han ockå att här har det bott en förtjusande liten dam, med namnet Leisie.Denna fantastiska tjej är du. Din matte tror att du kommer att hjälpa oss med denna uppgit hon ser tecken på det.

jag tänker återkomma och berätta för dig Leisie vad som händer och sker.

Du finns bland oss.

Kram från

Husse o Matte

 

 

Glädje och sorg

1 Jul 2022

Lägger in några bilder från här bor vi.

Säter är inte dumt ska jag säga. Här finns aktiviteter för stora och små. Det upptäcker man inte förrän man undersökt det här lilla samhället. När man kommer körande på riksväg 70 kommer man till bl.a. Säter.Det ser inte mycket ut för världen, men du, stanna till parkera bilen, kliv ur (om inte annat så för att sträcka på benen) Ta en promenad i gränderna och gå på upptäcktsfärd. När ni ändå stannat till i Säter så gör ett besök även i Säterdalen. 

 

 Leisie gillade att bada.

En varm dag och hunden har fått följa, så finns här minst två hundbad. Finns det bad för hundföraren ? Jajamen, med tillhörande camping,så kan även dom ta ett dopp. Kaffe och dopp finns även på restaurangen. Vi själva bor ca.250m från Säters Camping. 

 

Två veckor av saknad

30 Jun 2022

Två tomma saknade veckor.

Vi, din husse och din matte ska söka

och se alla minnen vi har i form av foton och video,

vi ska gå stigarna vi gått tillsammans

vi ska glädjas för tiden vi fick tilsammans.

 

LEISIE

Här skiljs våra vägar i livet,

den väg vi tillsammans fick gå.

Du är för alltid en del utav oss,

som polstjärnans ljus i natten.

Vi tänder ett ljus som en hälsning till dig,

som en bro över mörka vatten.

Du är för alltid en del utav oss,

så fjärran ändå så nära.

En ängel ska bära vår hälsning till dig,

du är för alltid en del utav oss.

När natten så stilla sig sänker,

finns tysnadens tomhet hos oss.

Och likt den klaraste stjärna som blänker,

så stark är vår kärlek till dig.

Husse och Matte

 

 

 

1 Maj 2011 - 15 juni 2022

21 Jun 2022

Vi har klarat första veckan.crycryDet har varit tungt,vi,Marcus och jag har gråtit floder, men ingenting har hjälpt, Leisie har ändå inte kommit hem.

Leisie har kämpat en längre tid med förmodad artros, som har blivit sämre med tiden. Hon har ändå kämpat allt hon kunnat, sista tiden även med smärta.Hon älskade skogen, där kunde hon få spåra,söka och finna "människor som kommit bort" .Hon var en mycket arbetsvillig ,ville så gärna visa vad hon kunde.

Leisie var heller aldrig av den " keliga" sorten,hon tog tidigt ansvar att skydda oss, Inte på ett aggressivt sätt,nej hon använde sin mjuka sida, Kom det besök till oss fick vi tala om att vederbörande skulle stå still och inte prata med Leisie. Leisie satte som någon sorts stämpel efter "nos"genomgång, därmed blev alla godkända och hon intog sin plats,en dyna hon älskade, När det blev fika.ja då dröjde det inte  länge förrän hon kom.Klart att hon gillade lite godis från bordet,

Som jag tidigare berättat så har vi flyttat till Säter.Där vi bor är det fantastiska gångvägar i skog och mark, överallt t.om ett hundbad ca. 300 m bort.Och vi såg fram emot att få tillbringa tid där med Leisie. Där skulle hon kunna fått leva ett underbart hundliv. Men ödet ville annat. Marcus och jag är glada att fått vara tillsammans med Leisie i drygt 11 år. Hon har varit ett med oss. Har vi planerat något har vi alltid ställt frågan. Hur gör vi då med Leisie? 

Vi saknar dig Leisie och kommer att göra det en lång tid framöver,

Vi har så mycket film och bilder på dig som vi med gjädje ska titta på .

Vi har många vackra roliga minnen av dig.

Ut till verkligheten

18 Jan 2022

Jaa, efter en sådan lång tid sedan jag var här på bloggen finns det mycket att berätta,för ni må tro att det hänt en del sedan sist. Köprna av vårt hus i Djupvik flyttar in 1 dec. och vi skulle få tillgång till vårt nya hus 21 dec. Då förtår ju alla. Vart ska vi ta vägen? Vi resonerade hit och dit. En snabblösning måste till. Jag ringde Säters Camping,där fick vi tag på en liten liten stuga. Ensam var vi också på hela campingen. När vi skulle checka in fanns det ingen personal på plats,så vi ringde och fick tag på ägaaren som i sin tur var på väg bort,vi antog att dom var på väg till Borlänge eller så.Jag upplyste att vi beställt stuga. Då gick det snabbt, dom beslutade att vända om och komma till Campingen. Sagt och gjort inom ett ögonblick stod dom där bredvid oss.

Ägarens fru försvann fort,vi checkade in oss och fick nycklar. Vi begav oss sedan till stugan. När vi låste upp och kom in i stugan sa vi båda,vi kommer att frysa ihjäl. Det var så kallt, men vi hade tak över huvudet. Servicehuset låg också en bit ifrån och nästan ingen värme. Vi hade iallafall tak över huvudet. Vi visste att vi inte skulle bli så länge där på campingen, vi ska vidare till Edsbyn.

Anna med sitt stora varma hjärta gör plats i sitt lilla hus. När vi bott hos Anna tre veckor flyttar vi till Stora Skedvi. Carina och Anders ska fara till Kanarieöarna så nu får vi sköta oss själva några dagar och ladda batterierna.

Jaa, så kommer då dagen att flytta in i vårt nya boende som finns i Säter. Der var kallt den dagen husets dörrar stod öppna,så flyttkarlarna lätt skulle ta sig in och ut. Vad blev det av det undrar ni kanske? Jo vi trodde vi skulle frysa ihjäl.Det var kallt ska ni veta. Först har huset stått tomt sedan dörrarna öppna det var riktigt utkylt.

NU ÄR VI HÄR OCH HÄR SKA VI BO.

 

Djupvik 45 är sålt

10 Sep 2021

Ja, då är huset såit. Vart vi nu ska ta vägen, har vi ingen aning om. Det löser sig säkert. Vad vi måste komma ihåg, är att tiden går fort,plötsligt så är det sista minuten. Jag hoppas vi får hjälp av min Anna och min lilla syster Birgitta. Får vi hjälp att packa annat än möbler, är det kanon. Och det är även roligt att få ha dom här,vi kan säkert "fjolla" oss lite under tiden vi packar.  Spännande tid framför oss ialafall.

På torsdagen var jag tiil Uppsala och genomgick en röntgen som kallas Pet. Jag var nog självlysande ett tag efter ingektion av ett radioaktvt ämne. När dom förberett mig och jag låg där i tunneln ca tio minuter, då kom en sköterska och rullade ut mig ur tunneln, dom var fösenad och sa att dom jobbade så snabbt (heja bravo).Det var Kemisterna som inte var klara med blandningen av den radioaktiva smörjan. När allt var i sin ordning kom jag åter i tunneln liggande. BLIXTSTILLA i 40 minuter. Fastspänd som i en fångdräkt. Det gäller att inte "jaga" upp sig då är det risk att man får ångest och blir rädd Nu väntar jag svar. Lite spännande det också. Nu ska läkaren kunna tala om för mig, hur sannolikt det är, att jag har drabbats av Parkinsson. 

Idag fredag, är jag ruskigt ruskigt trött,ändå väntar optikern på mig. Vet inte hur jag ska orka,tröst=i morgon är det lördag då kan jag sova hela dagen om jag vill. sealed Vad är det som säger att jag inte kan en anna dagn som inter är lördag??? Kanske jag inte ens är trött i morgon.

Det här var allt för i dag. Önskar er alla en fin helg.

Var speciellt rädda om varandra

/ margit 

 

Några fler kraftstationer

4 Sep 2021

 

 

Lilla Saga

Alice Isac och Ebba och lilla Edith

Sebastian

Einar och Esther

Herman

Adelle

Härligt att alla dessa små kraftstationer finns.

Tillsammans är det mina 15 Barnbarnsbarn.

 

 

 

 

 

 

Mina små kraftverk

2 Sep 2021

 

Lilla Selma

Elna och Elis

Live

Svea

Filip

Jag ska leverera alla mina små krafrstationer. Några åt

gången får det bli. Håll tillgodo.

 

 

Kraftlös

28 Aug 2021

                     

 

I slutet på inlägget finns några bilder på mina små kraftverk 

Kommer fler i kommande inlägg.                                                                

 

Idag och en par dagar tillbaka har varit usla,speciellt idag. Huvudrörelserna är jäteansträngande. Jag är inte fullt medveten om att jag har dom besvären,men plötsligt så kommer jag på mig själv att huvudet inte är stilla. Och då har jag jätteont. Blir jag dessutom stressad blir problemet sämre, mer värk  !! Jaa, det här är inte roligt ska jag tala om. 

Rätt som det är så.....kan det bli rilktigt roligt också. Just nu kan jag inte finna ett enda sådant ögonblick , Hoppas lite senare när jag ska kolla Triss-lotten.Allt är möjligt det omöjliga tar lite längre tid cool

Morgondagen ser vi framemot.Kanske vackert väder. Då far vi till skogen med Leisie, och är det gott väder tar vi fika med oss och njuter av doften och ev. någon liten skogsmus.

Önskar er alla en fin fortsatt helg.

Margit

 

 

 

 

 

 

 

← Äldre inlägg

 

Välkommen

Till Leisie

och hennes vänner

 

  bilder,videoklipp

 och berättelser

 

 Länk till  

 gamla  bloggen:

 

  http://oleisia.wordpress.com

 

 

Bloggar jag följer:

 

 

 Video: 

Leisie sid 1   Leisie sid 2

 

 

blogglista.se  

 

klicka gärna på

Blogglistan och gilla

om du gillar sidan

 

 Facebook

 

 Nyhetsbrev

Gratis,

Du kan när

som helst avbryta

 

 

 Dagens N.nu Hemsida

 

 

Gör en egen hemsida du också